Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Καλτσόνε

Υλικά συνταγής

  • 1 ζύμη για πίτσα έτοιμη ή σπιτική
  • 200 ml σάλτσα ντομάτας
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες μπέικον
  • 4 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγα φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Αλάτοπιπερώνετε. Ανακατεύετε την σάλτσα ντομάτας με το βασιλικό.
  2. Απλώνετε στον πάγκο τη ζύμη και την κόβετε στα δύο. Σε κάθε κομμάτι απλώνετε από 150 γρ. τυρί κρέμα τη σάλτσα ντομάτας, τα λαχανικά και τα αλλαντικά έτσι ώστε και τα δύο καλτσόνε να έχουν τα ίδια υλικά
  3. Κλείνετε προσεκτικά τις ζύμες δίνοντας τους το σχήμα του καλτσόνε και με τα δάχτυλά σας σφραγίζετε τα ζυμάρια. Με ένα πινέλο αλείφετε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο.
  4. Απλώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετείτε καλτσόνε και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20' περίπου.
  5. πηγη http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου