Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Σπαγγέτι με φρέσκες ντομάτες και ελιές στο χαρτί


Υλικά συνταγής

  • σπαγγέτι Νο 6: 500 γρ.
  • ντομάτες: 4-5, μεγάλες, ξεφλουδισμένες,ψιλοκομμένες, χωρίς σπόρους και υγρά
  • κρεμμύδια: 2, ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο: 5 κουταλιές της σούπας
  • σκόρδο: 2 σκελίδες
  • βασιλικός: 1 ματσάκι ψιλοκομμένος και επιπλέον για το γαρνίρισμα
  • ελιές Καλαμών: 10, χωρίς κουκούτσι
  • αλάτι
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε δυο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βασιλικό και τις ελιές. Ανακατεύετε καλά.
  2. Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά 1΄- 2΄ λιγότερο από ότι υποδεικνύουν οι οδηγίες στη συσκευασία τους και τα στραγγίζετε. Τα ανακατεύετε με τη σάλτσα ντομάτας.
  3. Στρώνετε σε πυρίμαχο σκεύος αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και προσθέτετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους. Κλείνετε το χαρτί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 10΄-12΄. Ανοίγετε προσεκτικά το χαρτί πασπαλίζετε με λίγο ακόμη βασιλικό και σερβίρετε. 
     
http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου