Υλικά συνταγής
- ριγκατόνι φρέσκα: 500 γρ. (2 πακέτα)
- ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας
- κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
- σκόρδο: 2 σκελίδες λιωμένες
- ντοματάκια κονσέρβας: 450 γρ., ψιλοκομμένα
- βασιλικός: 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- ζάχαρη: 1 κουταλάκι του γλυκού
- κύβος λαχανικών: 1
- λευκό κρασί: 1/2 ποτήρι
- κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε τα φρέσκα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5' μέχρι να μαλακώνσουν.
Προσθέτετε τα ντοματάκια, το κρασί, τον κύβο, τη ζάχαρη και το βασιλικό και σιγοβράζετε τη σάλτσα 15'. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζετε τα ζυμαρικά με κεφαλοτύρι τριμμένο.
http://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου