Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Φιλέτο κοτόπουλο με κάρυ και μανιτάρια


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μικρές μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουτί μανιτάρια (ή φρέσκα)
  • 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές κάρι ή κατά τη γεύση
  • 1-2 κουταλιές κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό
  • αλάτι-πιπέρι (προαιρ.)
  • βούτυρο ή ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
  • Πώς το κάνουμε:

    1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με πάτο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά.
    2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τον ζωμό και στη συνέχεια τα μανιτάρια, λίγο αλάτι, το κάρι και το πιπέρι, και αφήνουμε να πάρει βράση για περίπου 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προθέτουμε ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος και μετά από 4-5 λεπτά το κόρνφλάουρ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει πηχτή η σάλτσα. Αφήνουμε ακόμα 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
    3. Σερβίρουμε με ρύζι κατά προτίμηση αμερικανικού τύπου ή μπασμάτι.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Αν χρησιμοποιήσετε ζωμό κοτοπουλο σε κύβο προσοχή με το αλάτι! Έχει ήδη αρκετό ο κύβος.
  • https://www.sintagespareas.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου