Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μικρές μερίδες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κουτί μανιτάρια (ή φρέσκα)
- 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
- 1 κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές κάρι ή κατά τη γεύση
- 1-2 κουταλιές κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό
- αλάτι-πιπέρι (προαιρ.)
- βούτυρο ή ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
Πώς το κάνουμε:
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με πάτο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τον ζωμό και στη συνέχεια τα μανιτάρια, λίγο αλάτι, το κάρι και το πιπέρι, και αφήνουμε να πάρει βράση για περίπου 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προθέτουμε ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος και μετά από 4-5 λεπτά το κόρνφλάουρ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει πηχτή η σάλτσα. Αφήνουμε ακόμα 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σερβίρουμε με ρύζι κατά προτίμηση αμερικανικού τύπου ή μπασμάτι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν χρησιμοποιήσετε ζωμό κοτοπουλο σε κύβο προσοχή με το αλάτι! Έχει ήδη αρκετό ο κύβος.- https://www.sintagespareas.g
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου