Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Μυδοπίλαφο


Υλικά συνταγής

μύδια φρέσκα: 1 1/2 κιλό
κρεμμύδι ξερό: 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
κρεμμυδάκια φρέσκα: 2, ψιλοκομμένα
σκόρδο: 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
κρασί λευκό: 100 ml
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι
ρύζι καρολίνα ή μακρύκοκκο: 1 φλιτζάνι
αλάτι, πιπέρι, μπόλικος άνηθος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση συνταγής

Ξύνετε τα κελύφη των μυδιών, αφαιρείτε τα «γένια» τους και τα πλένετε καλά. Τα αχνίζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρασί, μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους. Πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν. Κρατάτε μερικά μύδια ολόκληρα για το γαρνίρισμα και από τα υπόλοιπα κρατάτε μόνο την ψίχα τους. Φιλτράρετε το ζουμί.
Σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτετε την ψίχα των μυδιών, το ρύζι και ανάλογο υγρό (αναλογία ρυζιού με νερό, 1 προς 2,5) συμπληρώνοντας το ζουμί από το άχνισμα των μυδιών, που φυλάξατε με όσο νεράκι χρειάζεται.
Όταν το φαγητό απορροφήσει τα υγρά του και μαλακώσει το ρύζι, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον άνηθο, ανακατεύετε και κατεβάζετε απ' τη φωτιά. Σερβίρετε γαρνίροντας με τα ολόκληρα μύδια που κρατήσατε.
Συμβουλή

Αν θέλετε, προσθέτετε και λεμόνι. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κρασί και με ούζο.
Tags

θαλασσινά, μύδια, ρύζι

http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου