Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Καλσούνια ανδριώτικα

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. καρύδι
  • 200 γρ. γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη)
  • 280 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml. νερό
  • 200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 5 γρ. τριμμένη κανέλα
  • 500 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. ανθόνερο ή ροδόνερο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη γαλέτα. Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και όταν πάρουν βράση προσθέτουμε το μέλι. Όταν το μέλι φουσκώσει, συνεχίζουμε το βράσιμο για  4-5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
  2. Ρίχνουμε το σιρόπι στο μπολ με τα καρύδια και τη γαλέτα,  ανακατεύουμε  μέχρι να ομογενοποιηθούν  και στο τέλος ανακατεύουμε και την κανέλα, Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και πλάθουμε σε μικρά μακρόστενα μπαλάκια βρέχοντας  κάθε φορά τα χέρια μας με ανθόνερο. Τα βουτάμε σε ένα ταψί με άχνη ζάχαρη και τα αφήνουμε για μισή ώρα καλυμμένα με την άχνη.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

Τα δοκιμάσαμε φέτος στην Άνδρο από γνωστό τοπικό παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο (του Λάσκαρη) και ξετρελαθήκαμε. Απο κει και η φωτογραφία. Αναζητήσαμε τη συνταγή του και τη βρήκαμε στο www.embolos.gr, όπως την κατέγραψε η η Σίσσυ Νίκα.
http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου