Υλικά συνταγής
- 6 αυγά, χωριστά οι κρόκοι απ' τα ασπράδια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- λίγο αλάτι
- 2 δόσεις βανίλια σε σκόνη
- λίγη επιπλέον ζάχαρη και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών με το αλάτι μέχρι να στέκονται στο σύρμα. Ρίχνετε λίγη λίγη τη μισή ζάχαρη χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτή.
- Χτυπάτε και τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ενώνετε τα δύο μείγματα (κρόκων και ασπραδιών) σε ένα μπολ. Προσθέτετε το αλεύρι ρίχνοντας το λίγο λίγο από κόσκινο ή σουρωτήρι. Ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθεί κι αυτό.
- Στρώνετε μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα με αντικολληλιτικό χαρτί. Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και σχηματίζετε μακρόστενα μπισκότα τοποθετώντας τα αραιά αραιά πάνω στο χαρτί. Αν δεν έχετε κορνέ, προσπαθήστε με κουτάλι -θα βγουν ίσως λίγο πιο φαρδιά, αλλά πάντα νόστιμα. Πασπαλίζετε με ζάχαρη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C περίπου για 15΄-20'.Αν δεν τα χρησιμοποιήσετε για γλυκό, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγη άχνη και να τα σερβίρετε με το τσάι ή τον καφέ.
http://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου