Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πάστα κάρυ, τις 3 κ.γ. τζίντζερ, το ξύσμα από 2 λάιμ και το χυμό από 1 λάιμ.
Βάζουμε αλάτι στο κοτόπουλο και προσθέτουμε κάρυ και βούτυρο. Το τοποθετούμε στο ταψί και το περιχύνουμε με ½ κούπα νερό.
Το ψήνουμε μέχρι να μαγειρευτεί και το πάνω μέρος του ροδοκοκκινίσει και γίνει τραγανό, για περίπου 20 με 25 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το υπόλοιπο τζίντζερ (1 κ.γ.), το ξύσμα από 1 λάιμ και το χυμό από 2 λαιμ.
Χτυπάμε ελαφρά το μίγμα μας προσθέτοντας το λάδι. Ξ
Ξύνουμε τα καρότα και τα χρησιμοποιούμε μαζί με τα λαχανικά μας για τη σαλάτα μας.
Προσθέτουμε το κόλιανδρο και ½ κ.γ αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Σερβίρουμε το κοτόπουλό μας με τη σαλάτα καρότο-τζίντζερ και συνοδεύουμε με ρύζι (προαιρετικά).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου