Υλικά συνταγής
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 1 ματσάκι βασιλικός
- 100 γρ. φύλλα από τρυφερό σπανάκι και μερικά επιπλέον για το γαρνίρισμα
- 2 σκελίδες σκόρδου
- αλάτι, πιπέρι
- 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
- 500 γρ. ζυμαρικά (βίδες, ριγκατόνι ή πένες)
- 200 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
- λίγο κόλιανδρο
Εκτέλεση συνταγής
Ξεχωρίζετε τα φύλλα από το σπανάκι και το βασιλικό, τα πλένετε και τα στεγνώνετε καλά. Ζεσταίνετε 1 κουταλιά από το λάδι και ροδίζετε το κουκουνάρι.
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το κουκουνάρι μαζί με το βασιλικό, το σπανάκι, το σκόρδο, το αλάτι και ενώ λειτουργείτε τη συσκευή προσθέτετε σιγά σιγά το υπόλοιπο λάδι και τη μισή παρμεζάνα.
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τους προσθέτετε την πράσινη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Κατόπιν πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, πιπέρι και λίγο κόλιανδρο. Γαρνίρετε τα ζυμαρικά με τρυφερά φύλλα σπανάκι και σερβίρετε.
http://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου