Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Εύκολη σοκολατίνα με μερέντα και πτι μπερ

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (225γρ.)
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες + 300 ml επιπλέον για τα μπισκότα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού (σοκολατένιο άλειμμα τύπου μερέντα ή νουτέλα)
  • 4 αυγά
  • άχνη ζάχαρη και κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε το 1 λίτρο γάλα σε μια κατσαρόλα. Παράλληλα, βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη. Λίγο πριν βράσει το γάλα, το αποσύρουμε και ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα που κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά μέχρι όλη η κρέμα να γίνει σοκολατένια.
  2. Βάζουμε τα 300 γρ. γάλα σε ένα μπολ. Τοποθετούμε ένα τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων 20×20 εκ. πάνω σε μια επίπεδη πιατέλα ή χρησιμοποιούμε ένα ταψάκι αντίστοιχων διαστάσεω, που έχουμε πρώτα καλύψει με μεμβράνη.
  3. Βουτάμε τα πτι μπερ ένα-ένα στο γάλα και τα στρώνουμε μέσα στο τσέρκι ή το ταψάκι, έτσι ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο. Με μια κουτάλα ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα, η οποία θα είναι ακόμα χλιαρή. Την απλώνουμε και από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση από πτι μπερ, που έχουμε βουτήξει σε γάλα. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα.
  4. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σφίξει η κρέμα. Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο και σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Συμβουλή

Η τούρτα αυτή είναι μικρή. Αν θέλουμε να την βάλουμε σε μεγαλύτερο τσέρκι, διπλασιάζουμε ή τριπλασιάζουμε αναλόγως τη δόση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου