Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Ντάκος


Υλικά

  • 8  παξιμάδια ή Κρητικούς ντάκους
  • 1 μεγάλη, ώριμη ντομάτα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • ρίγανη
  • 7-10 ελιές Καλαμών
  • ⅓ φλ. φέτα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • Διαδικασία

    Κόβουμε την ντομάτα σε μεγάλα κομμάτια, ώστε να αφαιρέσουμε εύκολα το μαλακό μέρος της με τους σπόρους. Δεν πετάμε, κρατάμε στην άκρη.
    Μόλις αφαιρέσουμε το κέντρο, κόβουμε την ντομάτα σε μικρά κομμάτια.
    Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα κομματάκια ντομάτας, τη ρίγανη, τη φέτα, το ελαιόλαδο, το κρεμμυδάκι, το αλάτι και το πιπέρι.
    Στη συνέχεια, παίρνουμε το  μαλακό μέρος της ντομάτας και το αλείφουμε πάνω στις φέτες του ψωμιού ή του παξιμαδιού.
    Με ένα κουτάλι, τοποθετούμε το μείγμα ντομάτας - φέτας.
    Τοποθετούμε μια κουταλιά μείγμα ντομάτας - φέτας στην κάθε φέτα και προσθέτουμε τις ελιές. 
  • http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου