Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Ψαρόσουπα με μύδια και κόκκινη σάλτσα


Υλικά συνταγής

  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 600 γρ. ντομάτες ή ντοματάκια, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • ½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 6 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό λαχανικών έτοιμο ή σπιτικό
  • 2 πατάτες (προαιρετικά)
  • 900 γρ. φέτες και φιλέτα μικρών ψαριών κατάλληλων για βραστά (μπακαλιάρο, χριστόψαρο, λαυράκι, γλώσσα, σκορπίνα)
  • 500 γρ. μύδια
  • 8 μεγάλες γαρίδες χωρίς τα κεφάλια, καθαρισμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε πολύ καλά τα μύδια, τα ξύνετε με το βουρτσάκι και αφαιρείτε τα γένια τους. Τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι, τα περιχύνετε με το κρασί και τα αχνίζετε μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους. Πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν.
  2. Καθαρίζετε τις πατάτες και κατόπιν πλένετε όλα τα θαλασσινά. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τις πατάτες τριμμένες στον τρίφτη (προαιρετικά), το θυμάρι, το αλάτι, τις ντομάτες και το ζωμό λαχανικών και, αφού βράσει 10′ η σάλτσα, ρίχνετε πρώτα τις χοντρές φέτες των ψαριών. Βράζετε 20′ γυρίζοντάς τα μέσα στη σάλτσα μέχρι να μαλακώσουν. 
  3. Προσθέτετε στην ψαρόσουπα τις γαρίδες, τα λεπτά φιλέτα των ψαριών, τα μύδια και το πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο της σούπας 5′-6′ ακόμη. Τη σερβίρετε με χωριάτικο ψωμί ή τραγανά παξιμαδάκια.
http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου