Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Μεσογειακή αραβική πίτα


Υλικά

  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. φρέσκια ρίγανη, τριμμένη
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 χούφτα σπανάκι
  • ¼ κούπας μαγειρεμένα ρεβίθια, πλυμένα και στραγγισμένα
  • ¼ κούπας αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • Μερικές λεπτές ροδέλες κρεμμύδι
  • ¼ κούπας τυρί φέτα, θρυμματισμένο
  • ¼ κούπας ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • ¼ κούπας ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 1 αραβική πίτα
  • Διαδικασία

    Σε μια μεσαία λεκάνη χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός το γιαούρτι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
    Δοκιμάζουμε το μείγμα και γαρνίρουμε με επιπλέον αλάτι ή και πιπέρι, εάν χρειάζεται.
    Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την πίτα και ανακατεύουμε καλά.
    Απλώνουμε το μείγμα στην πίτα και την τυλίγουμε σαν σουβλάκι.
    Για πιο μεγάλη ευκολία μπορούμε να κόψουμε την πίτα στη μέση και να τυλίξουμε τη μία άκρη με αλουμινόχαρτο, αφού αλείψουμε με το μείγμα.
  • http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου