Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Αβγόφετες στο φούρνο με κανέλα και καρύδια

Υλικά

  • ¼ κούπας βούτυρο
  • ¾ κούπας ζάχαρη καστανή
  • 6 αβγά
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • ¼ κούπας ζάχαρη καστανή
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 φραντζόλα γαλλικού τύπου ψωμί (μπριός)
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • ¼ κούπας καρύδια τριμμένα
  • Διαδικασία

    Λιώνουμε το ¼ κούπας βούτυρο και προσθέτουμε τα ¾ κούπας καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    Απλώνουμε το μείγμα στη βάση ενός πυρίμαχου ταψιού.
    Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη.
    Απλώνουμε μια στρώση φέτες ψωμιού στο ταψί και περιχύνουμε με  ½  από το μείγμα των αβγών.
    Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη, κανέλα και καρύδια.
    Πασπαλίζουμε με το λιωμένο βούτυρο μια πλευρά φέτας ψωμιού και απλώνουμε τη δεύτερη στρώση, με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα πάνω.
    Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα του αβγού. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
    Το επόμενο πρωί, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
    Πασπαλίζουμε τις αβγόφετες με ζάχαρη άχνη, κανέλα και καρύδια και ψήνουμε για 45 λεπτά. 
  • http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου