Υλικά συνταγής
- 10-12 κρέπες έτοιμες ή σπιτικές
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
- 2 κρόκοι αυγών
- 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές κορν φλάουρ
- ζάχαρη κρυσταλλική για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Ετοιμάζετε τις κρέπες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή σύμφωνα με τη βασική μας συνταγή. Τις βάζετε σε πιατέλα και τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο να διατηρούνται ζεστές.
- Ετοιμάζετε την κρέμα. Βράζετε σε κατσαρολάκι το γάλα με τη βανίλια σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Όταν αρχίσει να φουσκώνει το γάλα, κατεβάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το ρίχνετε στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας διαρκώς έως ότου αρχίσει να δένει η κρέμα. Ξαναρίχνετε στο κατσαρολάκι την κρέμα και τη βάζετε στη φωτιά να πάρει μια βράση.
- Μοιράζετε την κρέμα στις κρέπες και τυλίγετε σε ρολά. Τις βάζετε σε πιατέλα ή σκεύος σερβιρίσματος, πασπαλίζετε με ζάχαρη και σερβίρετε.
- http://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου