Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Πένες με ωμή ντομάτα και μυζήθρα

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
  • 200 γρ. μυζήθρα κομματιασμένη
  • 5-6 ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 3-4 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 700 γρ. ντομάτες χωρίς σπόρους και φλούδες ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε καλά. Τα σερβίρετε σε πιατέλα και τους προσθέτετε το τυρί, τις ελιές  και 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Ανακατεύετε καλά.
  2. Στο μικρό μπλέντερ βάζετε τα μισές ντομάτες, αφού τις ξεφλουδίσετε και αφαιρέσετε τους σπόρους, αλάτι, πιπέρι, το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
  3. Λειτουργείτε τη συσκευή μερικά δευτερόλεπτα. Ξεφλουδίζετε τις υπόλοιπες ντομάτες και τις ψιλοκόβετε. Ανακατεύετε την σάλτσα ντομάτας με τα ζυμαρικά και σκορπίζετε από πάνω τα κομματάκια ντομάτας.
  4. http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου