Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Ρύζι με γαρίδες


Υλικά συνταγής

  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 320 γρ. ρύζι Basmati
  • 750 ml ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 750 γρ. γαρίδες φρέσκες, καθαρισμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτετε κατόπιν το σέλινο και το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα 2΄-3΄ μέχρι το ρύζι να γίνει διάφανο.
  2. Προσθέτετε στη συνέχεια το ζωμό και σιγοβράζετε μέχρι σχεδόν να απορροφηθεί. Λίγο πριν απορροφηθεί το υγρό εντελώς, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις γαρίδες και συνεχίζετε το μαγείρεμα 5΄ ακόμη. Ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να πάρουν χρώμα οι γαρίδες. Πασπαλίζετε με πιπέρι και μαϊντανό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και σερβίρετε.


       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου