Υλικά συνταγής
- 1 δόση ζύμη για πίτσα (σύμφωνα με τη βασική συνταγή)
- 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού σάλτσα ντομάτα έτοιμη ή σπιτική
- 350 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε φετάκια
- 2-3 φιλετάκια αντσούγιας
- 2 κουταλάκια του γλυκού κάππαρη στραγγισμένη
- μερικά φυλλαράκια βασιλικού
- 10-12 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ετοιμάζετε τη ζύμη και την ανοίγετε σε φύλλο για πίτσα με διάμετρο 26 εκ. Τοποθετείτε το φύλλο σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και απλώνετε τη σάλτσα ντομάτας.
- Κατόπιν προσθέτετε από πάνω τα φετάκια της μοτσαρέλας, τα φιλετάκια της αντσούγιας, την κάππαρη ψιλοκομμένη, τις ελιές κομμένες στη μέση και αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε την πίτσα 40΄-45΄ περίπου στους 200° C. Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου