Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Πίτσα με ντομάτα και μοτσαρέλα


Υλικά συνταγής

  • 1 δόση ζύμη για πίτσα (σύμφωνα με τη βασική συνταγή)
  • 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού σάλτσα ντομάτα έτοιμη ή σπιτική
  • 350 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε φετάκια
  • 2-3 φιλετάκια αντσούγιας
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κάππαρη στραγγισμένη
  • μερικά φυλλαράκια βασιλικού
  • 10-12 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ετοιμάζετε τη ζύμη και την ανοίγετε σε φύλλο για πίτσα με διάμετρο 26 εκ. Τοποθετείτε το φύλλο σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και απλώνετε τη σάλτσα ντομάτας.
  2. Κατόπιν προσθέτετε από πάνω τα φετάκια της μοτσαρέλας, τα φιλετάκια της αντσούγιας, την κάππαρη ψιλοκομμένη, τις ελιές κομμένες στη μέση και αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε την πίτσα 40΄-45΄ περίπου στους 200° C. Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.
http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου