Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Σαλάτα με ρεβίθια και γιαούρτι

Υλικά συνταγής

  • 350 γρ. ρεβίθια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε φέτες
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ ποτηράκι κρασί
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια
  • λίγη σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μουσκεύετε τα ρεβίθια για αρκετές ώρες σε νερό όπου έχετε προσθέσει τη σόδα. Τα τρίβετε για να φύγουν οι φλούδες τους και τα στραγγίζετε καλά. Τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε.
  2. Ζεσταίνετε το μισό λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο. Σβήνετε με το κρασί, ανακατεύετε και προσθέτετε τις μισές ψιλοκομμένες ντομάτες, τα ρεβίθια, αλατοπίπερο, τη δάφνη και 2 ποτήρια νερό. Σιγοβράζετε 35΄ μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια.
  3. Σερβίρετε τα ρεβίθια σε βαθιά πιάτα, αφού αφαιρέσετε τη δάφνη. Ανακατεύετε το υπόλοιπο λάδι με τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες ντομάτες, τα αγγουράκια, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλατοπίπερο και περιχύνετε με αυτό το μείγμα τα ρεβίθια.
  4. Ανακατεύετε καλά. Από πάνω μοιράζετε το γιαούρτι και πασπαλίζετε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
  5. πηγη http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου