Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Κουνέλι κοκκινιστό με παπαρδέλες γιουβέτσι

Υλικά συνταγής

  • παπαρδέλες ή χυλοπίτες: 500 γρ.
  • κουνέλι: 1 1/2 κιλό ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μπουκιές
  • ντοματάκια: 400 γρ. ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι
  • κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
  • σκόρδο: 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • ζάχαρη: λίγη
  • βούτυρο: 2 κουταλιές της σούπας
  • ξίδι: λίγο, για να ξεπλύνετε τις μερίδες του κουνελιού
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • τυρί τριμμένο προαιρετικά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε και ραντίζετε με ξίδι τις μπουκιές του κουνελιού και τις αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τις μπουκιές απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3’-4’ ακόμη. Προσθέτετε τα ντοματάκια, το κρασί, λίγη ζάχαρη, αλατοπίπερο και 3 ½ ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 1 ώρα.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220ο C. Ρίχνετε σε ένα ταψί το κουνέλι με τη σάλτσα του και προσθέτετε 2 ποτήρια ζεστό νερό και το βούτυρο. Ψήνετε μέχρις ότου η σάλτσα κοχλάσει. Ρίχνετε τις παπαρδέλες ή τις χυλοπίτες και ψήνετε για 15’. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και τυρί (προαιρετικά), ανακατεύετε και σερβίρετε. 
  3. πηγη http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου