Υλικά συνταγής
- μικρά μαρεγκάκια ή μπεζέδες: 24 (σπιτικά ή έτοιμα από το ζαχαροπλαστείο)
- παγωμένη κρέμα γάλακτος: 150 γρ.
- σιρόπι έτοιμο (golden syrup): 2 κουταλιές της σούπας
- βανίλια σε σκόνη: 1 δόση
- μερέντα: 225 γρ.
- φουντούκια: 100 γρ., χοντροκομμένα
Εκτέλεση συνταγής
- Ετοιμάζετε τους μπεζέδες σύμφωνα με τη βασική συνταγή .Αραδιάζετε σε επίπεδη επιφάνεια τα μαρεγκάκια ή τους μπεζέδες. Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, προσθέτετε το σιρόπι και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα για 2’ και την αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο.
- Πριν σερβίρετε τις μαρέγκες, βάζετε τη σαντιγί σ’ ένα κορνέ με στόμιο σχήματος αστεριού. Γεμίζετε τις μισές μαρέγκες με τη σαντιγί και με τη μερέντα και τις πασπαλίζετε με χοντροκομμένα φουντούκια. Τις καλύπτετε με τις υπόλοιπες μισές και σερβίρετε.
- πηγη http://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου