Ετοιμάζετε τα όστρακα ως εξής: Τα πλένετε, τα ξύνετε, αφαιρείτε τα γένια τους και τα αχνίζετε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό ή με 2 κουταλιές της σούπας κρασί. Πετάτε όσα όστρακα δεν άνοιξαν. Κρατάτε 10 για το γαρνίρισμα και αφαιρείτε την ψίχα από τα υπόλοιπα.
Σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπεριά και την καυτερή πιπερίτσα. Προσθέτετε κατόπιν την ψίχα από τα καθαρισμένα όστρακα και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι. Μόλις αρχίζει να βράζει η σάλτσα με τα όστρακα ρίχνετε το ρύζι και το ανάλογο νερό για το πιλάφι.
Αποσύρετε το φαγητό από την εστία μόλις μαλακώσει το ρύζι κι ας μην έχει απορροφήσει όλα του τα υγρά. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρετε το φαγητό με τα 10 όστρακα που κρατήσατε.
πηγη http://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου