Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Χταπόδι ξυδάτο στην χύτρα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 κιλό χταπόδι καθαρισμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φλ. λάδι
  • 1 φλ. ξύδι
  • ρίγανη (όση θέλουμε)
  • Πώς το κάνουμε:

    1. Βάζουμε το χταπόδι στην χύτρα με 1 φλ. νερό.
    2. Κλείνουμε την χύτρα και όταν η βαλβίδα σηκωθεί, χαμηλωνουμε στο μισό την φωτιά μας και βράζουμε για 35 λεπτά.
    3. Όταν η βαλβίδα πέσει βγάζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια.
    4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε πάνω στο χταπόδι.
    5. πηγη https://www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου