Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Στριφτάρια με τυριά


Υλικά συνταγής

  • φύλλα χωριάτικα: 8, έτοιμα ή σπιτικά
  • ελαιόλαδο: 1/3 φλιτζανιού του τσαγιού
  • βούτυρο φρέσκο: 1/3 φλιτζανιού, λιωμένο
  • υλικά για τη γέμιση
  • φέτα: 550 γρ.
  • ανθότυρο: 350 γρ.
  • αυγά: 5
  • γάλα: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ετοιμάζετε τη γέμιση χτυπώντας τα αυγά με το γάλα και ρίχνετε τη φέτα τριμμένη και το ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Η γέμιση πρέπει να είναι σφιχτή, χωρίς υγρά.
  2. Ραντίζετε κάθε φύλλο με ελαιόλαδο και λιωμένο βούτυρο μαζί. Βάζετε λίγη γέμιση, καλύπτοντας μια στενή λωρίδα φύλλου σε διαγώνιο. Γυρίζετε λίγο φύλλο από πάνω ώστε να καλυφτεί η γέμιση και αρχίζετε να διπλώνετε μέχρι να τελειώσει το φύλλο και να αποκτήσετε μια στενή κυλινδρική λωρίδα.
  3. Ραντίζετε καλά με ελαιόλαδο και βούτυρο και αρχίζετε να τυλίγετε τη λωρίδα με τέτοιο τρόπο, ώστε να πάρει το σχήμα σαλίγκαρου. Με τον ίδιο τρόπο, φτιάχνετε με τα υπόλοιπα υλικά άλλα 7 στριφτάρια. Τοποθετείτε τα στριφτάρια σε καλά βουτυρωμένο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Ψήνετε στους 220 °C για 40’ - 50’.

Συμβουλή

Τα στριφτάρια είναι τυρόπιτες ή χορτόπιτες σε σχήμα σαλίγκαρου. Γίνονται συνήθως με 2 είδη τυριών: Ένα γλυκό μαλακό (μυζήθρα ή ανθότυρο) και ένα αλμυρό πιο σκληρό (φέτα). Το φύλλο τους είναι τραγανό και η γέμιση αφράτη. Με τα ίδια υλικά μπορείτε να φτιάξετε μια μεγάλη στριφτόπιτα που θα καλύψει όλο το ταψί.

Mix & Match

Το κοσμοπολίτικο Sauvignon Blanc είναι θαυμάσιος καβαλιέρος για τα τυρένια, τραγανά στριφτάρια. Η υψηλή του οξύτητα και ο πλούσιος αρωματικός του χαρακτήρας, από εξωτικά φρούτα και λευκά άνθη, είναι μια ζωηρή απάντηση στην πληρότητα που προσφέρει στον ουρανίσκο μας η αίσθηση του τυριού.
http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου