Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα


Υλικά συνταγής

  • 2 φύλλα χωριάτικα έτοιμη ή σπιτική
  • λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για το ταψί
  • 300 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 200 γρ. τυρί κασέρι, γκούντα ή έμενταλ, τριμμένο
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα με 1/2 φλιτζάνι γάλα και 1 κρόκος επιπλέον
  • 10 φέτες ζαμπόν
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Αναμειγνύετε σε μπολ τα τυριά με τα αυγά, το γάλα και αλατοπίπερο. Αλείφετε με λάδι ή βούτυρο ένα ταψί και απλώνετε μέσα τα ένα χωριάτικο φύλλο.
  2. Απλώνετε πάνω στο φύλλο τις φέτες ζάμπον, τη μια δίπλα στην άλλη, και από πάνω ρίχνετε το μείγμα με τα τυριά. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο. Κολλάτε στις άκρες τα δύο φύλλα και κόβετε τα περισσεύματα της ζύμης.
  3. Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με το αυγό, τη χαράζετε ακτινωτά σε 6 κομμάτια και την ψήνετε στον φούρνο για 50’ - 55’ περίπου, μέχρι να ροδίσει.
http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου