Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Κολοκυθοκεφτέδες με ανθούς και τυρί


  • Μερίδες: 6
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό τρυφερά κολοκυθάκια με τους ανθούς τους
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4-5 κουταλιές άνηθος ψιλοκομμένος
  • 3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
  • 4-5 κουταλιές αλεύρι
  • 150 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε και τρίβετε τα κολοκυθάκια σε χοντρό τρίφτη. Τα αφήνετε στο σουρωτήρι, αφού τα αλατίσετε, για να στραγγίσουν. Κάθε τόσο τα πιέζετε με τις παλάμες σας για να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Ψιλοκόβετε τους ανθούς, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαϊντανό. Ρίχνετε σε μπολ τα κολοκυθάκια και τους προσθέτετε τους ανθούς και τα μυρωδικά. Κατόπιν προσθέτετε το κεφαλοτύρι και λίγο πιπέρι.
  3. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη φρυγανιά, τα προσθέτετε στο μείγμα με τα κολοκυθάκια και το τυρί, ρίχνετε και λίγο αλάτι και ζυμώνετε. Τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο μικρές μικρές ποσότητες ζύμης μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζετε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου