Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Καλαμποκίσιες πίτες με φιλέτο και πιπεριές



λικά συνταγής

  • καλαμποκίσιες μαλακές πίτες (τορτίγιας): 16
  • φιλέτο χοιρινό ή μοσχαρίσιο:1 κιλό
  • πιπεριές πράσινες: 2
  • πιπεριά κόκκινη: 1
  • πιπεριά πορτοκαλί: 1
  • πιπεριά κίτρινη: 1
  • κρεμμύδι: 1
  • αλάτι
  • πιπέρι λίγο
  • τζίντζερ: λίγο
  • ελαιόλαδο: 2-3 κουταλιές της σούπας
  • Για τη μαρινάτα
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι
  • μικρά πράσινα λάιμ: 3, ο χυμός τους
  • TABASCO®: 2 κουταλάκια του γλυκού
  • κύμινο: 2 κουταλάκια του γλυκού
  • ρίγανη: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • μαϊντανό: 2 κουταλιές, ψιλοκομμένο
  • σκόρδο: 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • δάφνη: 2 φύλλα, σπασμένα
  • κόκκινο γλυκό πιπέρι: λίγο
  • αλάτι χοντρό: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • μπίρα: 330 ml

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κρέας σε μακρόστενες λωρίδες. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά της μαρινάτας σε μπολ, προσθέτετε τη μπίρα  και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν στη μπίρα. Βάζετε τα κομμάτια του κρέατος σε ρηχό πήλινο ή γυάλινο σκεύος και περιχύνετε με τη μαρινάτα.
  2. Αφήνετε το κρέας για μια δυο ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί. Κόβετε τις πιπεριές σε μακρόστενες λωρίδες και το κρεμμύδι σε φέτες και τα σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι με τις 2-3 κουταλιές λάδι.
  3. Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τζίντζερ. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τηγανίζετε τις λωρίδες του κρέατος αφού το στραγγίσετε πολύ καλά από τη μαρινάτα.. Μόλις τελειώσετε προσθέτετε πάλι στο τηγάνι  τα λαχανικά και ανακατεύετε όλα μαζί.
  4. Πάνω σε κάθε πίτα απλώνετε μια ποσότητα από το μείγμα με το κρέας και τα λαχανικά και τις τυλίγετε όπως βλέπετε στη φωτογραφία σα σουβλάκια. Τα σερβίρετε αν θέλετε με γιαούρτι.

Tags

tabasco
http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου