Υλικά συνταγής
- 1 κιλό γαρίδες μεγάλες
- 250 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 αυγά χτυπημένα
- χυμός λεμονιού, όσος θέλετε
- αλάτι, πιπέρι
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- Για τη σάλτσα ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 500 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κύβος λαχανικών
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 125 ml λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε τις γαρίδες και αφαιρείτε τα κεφάλια και το κ΄ςλυφος αφήνοντας μόνο αυτό της ουράς τους. Τις βάζετε σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Αφήνετε τις γαρίδες στο νερό 20΄. Τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε καλά.
- Αναμειγνύετε το κεφαλοτύρι με τη φρυγανιά. Βουτάτε τις γαρίδες πρώτα στο αυγό και μετά στο μείγμα φρυγανιάς-τυριού. Τηγανίζετε τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το κρασί, τη ζάχαρη, τις ντομάτες, τον κύβο και αλατοπίπερο. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει 15΄ και τη σερβίρετε με τις γαρίδες, στις οποίες προσθέτετε όσο λεμόνι θέλετε.
Συμβουλή
Ανακατέψτε στο μείγμα τυριού-φρυγανιάς και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου