Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Γαρίδες πανέ με σάλτσα ντομάτας



Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό γαρίδες μεγάλες
  • 250 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • χυμός λεμονιού, όσος θέλετε
  • αλάτι, πιπέρι
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 500 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 125 ml λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τις γαρίδες και αφαιρείτε τα κεφάλια και το κ΄ςλυφος αφήνοντας μόνο αυτό της ουράς τους. Τις βάζετε σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Αφήνετε τις γαρίδες στο νερό 20΄. Τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε καλά.
  2. Αναμειγνύετε το κεφαλοτύρι με τη φρυγανιά. Βουτάτε τις γαρίδες πρώτα στο αυγό και μετά στο μείγμα φρυγανιάς-τυριού. Τηγανίζετε τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  3. Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το κρασί, τη ζάχαρη, τις ντομάτες, τον κύβο και αλατοπίπερο. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει 15΄ και τη σερβίρετε με τις γαρίδες, στις οποίες προσθέτετε όσο λεμόνι θέλετε.

Συμβουλή

Ανακατέψτε στο μείγμα τυριού-φρυγανιάς και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου