Πασπαλίζετε τα μπριζολάκια με τα αρωματικά χόρτα και το σκόρδο. Ρίχνετε σ’ ένα ρηχό ταψάκι τα 2/3 από το κρασί και προσθέτετε το καρότο, το σέλινο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες. Προσθέτετε επίσης το ξυλάκι της κανέλας, το αλατοπίπερο και το κλωνάρι του δεντρολίβανου.
Τοποθετείτε τα μπριζολάκια στη μαρινάτα και τα αφήνετε 8 ώρες. Βγάζετε τα κομμάτια του κρέατος από τη μαρινάτα και τα βάζετε σε πυρίμαχο ταψάκι. Περιχύνετε με το λάδι και ψήνετε 15΄-20΄ στους 200ο C. Κατόπιν περιχύνετε το κρέας με λίγη μαρινάτα και το σκεπάζετε με το αλουμινόχαρτο. Συνεχίζετε το ψήσιμο 10΄-15΄ στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα τα μπριζολάκια και από τις δύο πλευρές, αλείφοντας συχνά με τη μαρινάτα.
Φιλτράρετε τη σάλτσα του ψητού μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατεύετε το βούτυρο με το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια μαλακή ζύμη. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο κρασί και τη ζύμη με το βούτυρο και το αλεύρι. Δένετε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά, μέχρις ότου γίνει βελούδινη και απαλή. Σερβίρετε τα μπριζολάκια με τη σάλτσα τους χωριστά και γαρνίρετε με κλαδάκια δενδρολίβανου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου