Λίγα μυστικά ακόμα
Αγοράστε μεγάλη ποσότητα ντομάτες (εγώ πήρα ένα καφάσι, γύρω στα 20 κιλά). Θα σας έρθουν πιο φτηνά και θα φτιάξετε μεγάλη ποσότητα που θα σας κρατήσει όλο το χειμώνα. Το μόνο πρόβλημα είναι η κατσαρόλα, που θα πρέπει να είναι μεγάλη.
Μπορείτε αν δε σας ενοχλεί, να μην ξεφλουδίσετε και ξεσποριάσετε τις ντομάτες. Όπως λιώνουν στο μπλέντερ η φλούδα δε φαίνεται.
Ο πελτές που βγαίνει δεν είναι τόσο συμπυκνωμένος όσο ο πελτές που αγοράζουμε. Για μια κατσαρόλα φασολάκια, έβαλα 4 κ.σ. σάλτσα. Για να φτιάξουμε τέτοιο πελτέ, ακολουθούμε τις οδηγίες μέχρι το 3, αλλά μετά δεν βάζουμε στα βάζα. Απλώνουμε σε ταψί και αφήνουμε στον ήλιο να στεγνώσει τελείως.
Το φαγητό μας μάλλον δε θα θέλει αλάτι μετά, γιατί έχουμε βάλει αρκετό στη σάλτσα.
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.- πηγη www.sintagespareas.gr
Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016
Ντοματοπελτές
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου