Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και το πιάτο που θα ετοιμάσετε θα ενθουσιάζει όλους όσους το δοκιμάσουν.
Εύκολη και γρήγορη λύση όταν έχετε καλεσμένους στο σπίτι.
Υλικά1 στήθος κοτόπουλου
300 γρ. γιαούρτι σακούλας ή στραγγιστό
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα απαλή
½ κρεμμύδι ξερό
χυμός από ½ λεμόνι
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
λίγο κάρυ
αλάτι – πιπέρι
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα απαλή
½ κρεμμύδι ξερό
χυμός από ½ λεμόνι
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
λίγο κάρυ
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε το κοτόπουλο σε λωρίδες. Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το σοτάρετε αρχικά σε δυνατή και μετά σε χαμηλή φωτιά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, σβήνετε με το λευκό κρασί. Αν χρειάζεται επιπλέον μαγείρεμα, προσθέτετε λίγο νερό και περιμένετε να ελαττωθούν τα υγρά στο ελάχιστο. Μετά, κατεβάζετε το κοτόπουλο από την φωτιά και περιμένετε λίγο, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το κάρυ, το χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύετε
Μόλις πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού προσθέτετε τη σάλτσα με το γιαούρτι, ανακατεύετε ελαφρώς και σερβίρετε.
Κόβετε το κοτόπουλο σε λωρίδες. Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το σοτάρετε αρχικά σε δυνατή και μετά σε χαμηλή φωτιά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, σβήνετε με το λευκό κρασί. Αν χρειάζεται επιπλέον μαγείρεμα, προσθέτετε λίγο νερό και περιμένετε να ελαττωθούν τα υγρά στο ελάχιστο. Μετά, κατεβάζετε το κοτόπουλο από την φωτιά και περιμένετε λίγο, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το κάρυ, το χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύετε
Μόλις πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού προσθέτετε τη σάλτσα με το γιαούρτι, ανακατεύετε ελαφρώς και σερβίρετε.
http://www.giatros-in.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου