Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Ψητές πιπεριές γεμιστές με τόνο


Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 400 γρ. τόνο σε λάδι στραγγισμένο και κομματιασμένο
  • 60 γρ τυρί κρέμα
  • 2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός ή άνηθος
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά τις πιπεριές, κόβετε το κοτσάνι και τις καθαρίζετε από τους σπόρους τους. Τις αλατίζετε ελαφρά, τις αλείφετε με λίγο λάδι και τις ψήνετε 10’ στο γκριλ, να μαλακώσουν Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις κόβετε σε χοντρές λωρίδες πλάτους  3-4 εκατ.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα, τον τόνο τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι, τον άνηθο ή το μαϊντανό, λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι. Παίρνετε μια λώρίδα πιπεριάς και βάζετε στην άκρη 1 κουταλιά από το μείγμα του τόνου σκορπίζετε από πάνω λίγη κάππαρη και τυλίγετε σε ρολό.
  3. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αφήνετε τα ρολά στο ψυγείο για να κρυώσουν και να σφίξουν. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τα σερβίρετε.
http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου