Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Ταρτάκια με μπανάνα και πραλίνα φουντουκιού


Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 2 μπανάνες κομμένες σε κομματάκια
  • ο χυμός και η φλούδα 1 λεμονιού λάιμ
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • λίγο βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη ζάχαρη με την κανέλα. Βουτυρώνετε ελαφρά 8 φορμάκια για τάρτες διαμ. 6 εκ. και τα καλύπτετε με τη σφολιάτα. Πιέζετε για να καλυφτούν ο πάτος και τα πλαϊνά τους.
  2. Πασπαλίζετε τα σφολιατάκια με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας και τα καλύπτετε με αλουμινόχαρτο. Τοποθετείτε επάνω φασόλια ή ρύζι. Τα ψήνετε 8΄-10΄ στους 200° C. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τα φασόλια ή το ρύζι και συνεχίζετε το ψήσιμο 5΄-6΄ ακόμη, μέχρι να ροδίσουν τα ταρτάκια.
  3. Μοιράζετε την πραλίνα του φουντουκιού και από πάνω σκορπίζετε τις μπανάνες κομμένες σε κομματάκια. Περιχύνετε τις μπανάνες με χυμό λεμονιού λάιμ και διακοσμείτε τα ταρτάκια με λεπτές φλούδες λεμονιού λάιμ.
http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου