Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Ζυμαρικά με σάλτσα κιμά και μελιτζάνας


Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ζυμαρικά (ρεγκινέτε ή φαρδιές ταλιατέλες)
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 3 μελιτζάνες κομμένες σε φετάκια
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες (χωρίς σπόρους)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
  • 2 σταγόνες κόκκινο ταμπάσκο
  • παρμεζάνα σε φλούδες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφήνετε τις μελιτζάνες 20΄σε σουρωτήρι, πασπαλισμένες με αλάτι, για να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε καλά.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε τον κιμά 6΄-7΄ ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά μαζί (κρεμμύδια, πιπεριά, μελιτζάνες) και συνεχίζετε το σοτάρισμα 10΄-12΄ μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτετε τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και το ταμπάσκο, ανακατεύετε και σιγοβράζετε 30΄, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  4. Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα σερβίρετε με τη σάλτσα του κιμά και των λαχανικών και τα πασπαλίζετε με φλούδες παρμεζάνας.
http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου