Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Μιλφέιγ μπανάνας με σιρόπι σοκολάτας


Υλικά συνταγής

  • 4 κρόκοι αυγών
  • 2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
  • 3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 2 δόσεις σε σκόνη (ή ένα μπαστουνάκι) βανίλια
  • 1 φύλλο έτοιμη κατεψυγμένη σφολιάτα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 μπανάνες
  • Για το σιρόπι σοκολάτας
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 180 ml γάλα φρέσκο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη βανίλια, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το αλάτι και ζεσταίνετε ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν κρέμα. Κατόπιν χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη, ρίχνετε μέσα λίγη από την κρέμα με το γάλα και τη βανίλια για να ενσωματωθούν οι κρόκοι και μετά ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα και ξαναβάζετε στη φωτιά για να βράσουν και να δέσει η κρέμα.
  2. Αφού η κρέμα κρυώσει, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει σφιχτή σαντιγί και ανακατεύετε με την κρέμα να αφρατέψει. Κόβετε τις μπανάνες σε κύβους και τους ρίχνετε μέσα στην κρέμα.
  3. Ψήνετε τη σφολιάτα σε βουτυρωμένο ταψί, αφού την έχετε τρυπήσει πολύ καλά με ένα πιρούνι για να μην σας φουσκώσει πολύ στους 180° C για 15΄ περίπου, ώσπου να ροδοκοκκινίσει.
  4. Κόβετε την ψημένη σφολιάτα σε ίσα τετράγωνα κομμάτια και τα γαρνίρετε με την κρέμα. Φτιάχνετε 3 στρώσεις με σφολιάτα και κρέμα. Γαρνίρετε το πιάτο και το γλυκό με το σιρόπι σοκολάτας.
  5. Για να φτιάξετε το σιρόπι σοκολάτας τοποθετείτε το γάλα με το κακάο και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί καλά το μείγμα. Βάζετε τη σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα σκεύος τοποθετημένο πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Αναμειγνύετε τη λιωμένη σοκολάτα με το γάλα, ανακατεύετε και το σιρόπι
    σοκολάτας είναι έτοιμο.

Tags

http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου