Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Σκαλτσούνια


Υλικά συνταγής

  • Υλικά για τη ζύμη
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 170 γρ.
  • καλαμποκέλαιο: 1 φλιτζάνι
  • σόδα σκόνη: 1/5 κουταλάκι
  • πορτοκάλι: 1, ο χυμός
  • ρούμι μαύρο: 1/2 φλιτζάνι
  • Για τη γέμιση
  • φιστίκια Αιγίνης ψίχα: 100 γρ.
  • ξερά φρούτα (βερίκοκα, δαμάσκηνα, χουρμάδες): 150 γρ.
  • μέλι: 2 κουταλιές της σούπας
  • κανέλα: 1/4 κουταλάκι
  • πορτοκάλι: 1, το ξύσμα
  • ζάχαρη άχνη, κανέλα και ανθόνερο (προαιρετικά): για τη διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη ζύμη: Ανακατεύετε σε κατάλληλο σκεύος το καλαμποκέλαιο με το χυμό πορτοκαλιού, το μαύρο ρούμι και τη σόδα. Προσθέτετε και το αλεύρι, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να αποκτήσετε σφιχτή και ελαστική ζύμη. Την ανοίγετε σε φύλλο μέτριου πάχους περίπου 2 εκ. και την κόβετε με κουπ πατ ή με τη βοήθεια ποτηριού σε δίσκους.
  2. Αναμειγνύετε σε μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και ανακτεύετε καλά. Τοποθετείτε σε κάθε δισκάκι από ζύμη μια κουταλιά περίπου γέμιση και κλείνετε το πιτάκι βρέχοντας τις άκρες του με νερό, πιέζοντάς τες καλά και δίνοντάς του σχήμα μισοφέγγαρου. Ψήνετε στους 200 °C για 15΄-20΄, σε προθερμασμένο φούρνο. Όταν είναι έτοιμα, τα ραντίζετε με ανθόνερο (προαιρετικά) και λίγο κονιάκ και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Mix & Match

Τα Μοσχάτα κρασιά της Σάμου αναδύουν υπέροχα αρώματα, που παραπέμπουν σε μέλι, ξηρούς καρπούς και γλυκά μπαχάρια, όπως κανέλα, γαρίφαλο και βανίλια. Αυτός είναι κι ο λόγος που ταιριάζουν πολύ με τα παραδοσιακά ελληνικά γλυκάκια, που έχουν βάση το καλό μέλι και τους ξηρούς καρπούς.
http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου