Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Χοιρινό με πουρέ και κρασάτη σάλτσα


  • ερίδες: 4
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό (ψαρονέφρι ή μπούτι)
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 8 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας γούστερ σος (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 8-10 πατάτες
  • 3 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν οι μπουκιές του χοιρινού από όλες τις πλευρές τους. Σβήνετε με 100 ml κρασί και βράζετε περίπου 25'-30' σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά εντελώς. 
  2. Βγάζετε το κρέας από το τηγάνι και το διατηρείτε ζεστό, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και μόλις λιώσει και αυτό ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σοτάρετε μέχρι να μαραθεί και προσθέτετε το υπόλοιπο κρασί και τη γούστερ σος (προαιρετικά). Σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστεί το υγρό και πολτοποιείτε το μείγμα στο μπλέντερ. Προσθέτετε τη μισή κρέμα γάλακτος στη σάλτσα και ανακατεύετε. 
  3. Στο μεταξύ, βράζετε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζετε, τις πολτοποιείτε στη μηχανή του πουρέ και προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο και το κεφαλοτύρι. Σερβίρετε τα κομματάκια χοιρινού με τον πουρέ και την κρασάτη σάλτσα. 
http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου