Απλώνετε τα φύλλα σφολιάτας σε επίπεδη επιφάνεια και τα κόβετε σε 12 τετράγωνα κομμάτια πλευράς 12 εκ. Ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε το σπανάκι και τα κρεμμύδια μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Σε ένα βαθύ μπολ, αναμειγνύετε το μαστέλο και τη μυζήθρα με τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον 1 κρόκο αυγού και το ολόκληρο αυγό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε τα υλικά με κουτάλι. Στο τέλος, ρίχνετε στο μπολ το σπανάκι και ανακατεύετε πάλι.
Σκορπίζετε αυτό το μείγμα με τα τυριά και το σπανάκι πάνω στα κομμάτια της ζύμης. Διπλώνετε τις άκρες κάθε τετραγώνου προς τα μέσα και διακοσμείτε με τα περισσεύματα, ώστε να φτιάξετε το σχέδιο της φωτογραφίας, και τα αλείφετε με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 25΄ μέχρι να φουσκώσει το φαγητό και να ροδίσει η επιφάνεια της σφολιάτας.
πηγη http://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου