Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Ντολμαδάκια με κιμά

Υλικά συνταγής

  • κιμάς: 1 κιλό
  • αμπελόφυλλα: 500 γρ.
  • ρύζι: 1/2 φλιτζάνι
  • κρεμμυδάκια φρέσκα: 4
  • άνηθος: 1/2 ματσάκι, ψιλοκομμένος
  • μαϊντανός: 1/2 ματσάκι, ψιλοκομμένος
  • δυόσμος: λίγος, ψιλοκομμένος
  • βούτυρο: 5-6 κουταλιές, φρέσκο
  • Για το αυγολέμονο
  • αυγά: 2
  • λεμόνι: 2 (ο χυμός τους)
  • κορν φλάουρ: 1 κουταλιά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τα αμπελόφυλλα και τα ζεματάτε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Τα στραγγίζετε και τα απλώνετε να στεγνώσουν. Σ’ ένα μπολ αναμειγνύετε τον κιμά, το ρύζι, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι. Παίρνετε ένα ένα αμπελόφυλλο και βάζετε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση. Το τυλίγετε προσεκτικά σαν πουράκι.
  2. Τοποθετείτε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω και τα σκεπάζετε μ’ένα πιάτο. Προσθέτετε το βούτυρο και ζεστό νερό και σιγοβράζετε 1 ώρα και 15’.
  3. Ετοιμάζετε το αυγολέμονο ως εξής: χτυπάτε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και κατόπιν φιλτράρετε το ζουμί του φαγητού. Ρίχνετε στο ζουμί το διαλυμένο κορν φλάουρ και δένετε αυτό το μείγμα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε μικρές ποσότητες το μείγμα αυγών-λεμονιού και ανακατεύετε. Περιχύνετε με το αυγολέμονο τα ντολμαδάκια και δένετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, κουνώντας την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού.
  4. πηγη http://www.icookgreek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου