Τι χρειαζόμαστε:
- 8 μέτριες πατάτες
- 1 κιλό σαρδέλες
- 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
- χυμός 2 λεμονιών
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- προαιρετικά για το σερβίρισμα: φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
Πώς το κάνουμε:
2) Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το χυμό απο τα λεμόνια, το λάδι, τις σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες, αλάτι, πιπέρι
6) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις και σε αέρα για 40΄ μέχρι να μαλακώσουν.
7) Όση ώρα ψήνονται οι πατάτες, καθαρίζουμε τις σαρδέλες. Δείτε εδώ sintagespareas.gr/sintages/pos-katharizoume-gayrous-i-sardeles.html τον τρόπο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της Α.Μπαρμπαρίγου.
Συνήθως βάζω μισό ποτήρι νερό και μισό ποτήρι κρασί.
Μπορείτε αντί για σαρδέλες να βάλετε γαύρο.
Επειδή μου έχει τύχει να αργούν περισσότερο οι πατάτες να ψηθούν (απ'όσο αναφέρει η μαγείρισσα), αν βιάζομαι τις βράζω για λίγο και μετά τις τοποθετώ στο ταψί και αναμιγνύω τα υπόλοιπα υλικά.
Η συνταγή ενδείκνυται για μεγάλες "βούτες", η σάλτσα είναι υπέροχη.
https://www.sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου