Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Σαλάτα του Καίσαρα με ζυμαρικά



Υλικά

Για τη σαλάτα:
  • 450 γρ ζυμαρικά κοφτά
  • 6 μεγάλα φύλλα μαρούλι, λεπτά κομμένα
  • 1 ½ φλ. ντοματίνια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, τεμαχισμένα (μόνο το πράσινο μέρος τους)
  • ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • ½  κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 2 στήθη κοτόπουλο, ψημένα και κομμένα σε κύβους
  • 1 ½ φλ. κρουτόν
Για τη σως:
  • 1 φλ. μαγιονέζα
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 αντζούγιες, πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. Worcestershire σως

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε αλ ντέντε.
Ξεπλένουμε τα ζυμαρικά με κρύο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τις αντζούγιες και τη Worcestershire σως.
Ρίχνουμε τη μισή σως στα μακαρόνια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάζουμε τα μακαρόνια από το ψυγείο, προσθέτουμε το μαρούλι, τα ντοματίνια, τα κρεμμυδάκια, την παρμεζάνα, το πιπέρι, το κοτόπουλο, το κρουτόν, μαζί με την υπόλοιπη σως, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε
http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου