Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Μillefeuille με αφράτη κρέμα και βύσσινα


  • Μερίδες: 12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20'
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40'
  • Έτοιμο σε: 60'


    Το απόλυτο λευκό γλυκό, συνδυασμένο με τραγανά φύλλα σφολιάτας και βύσσινα. Ηκρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ, από φρέσκο γάλα, εγγυάται ιδανικό αποτέλεσμα σε όλες τις «γλυκές» σας δημιουργίες.

Υλικά

      • 1 πακέτο σφολιάτα
      • 2 αβγά χτυπημένα με λίγο νερό
      • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
      • Για την κρέμα
      • 2 αβγά
      • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
      • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
      • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
      • 500γρ. μασκαρπόνε
      • 500ml Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ
      • 1 μικρή κονσέρβα βύσσινα καλά στραγγισμένο
      • 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι
      • λίγη ζάχαρη άχνη

      Διαδικασία

      • Βήμα 1

        Αφήνετε για λίγο τα φύλλα της σφολιάτας εκτός ψυγείου, τα ανοίγετε στον πάγκο σας και τα ισιώνετε ελαφρώς με τον πλάστη. Στρώνετε δύο ταψιά με λαδόκολλα και τοποθετείτε από ένα φύλλο στο κάθε ένα. Με ένα μαχαίρι χαράζετε το κάθε φύλλο με κάθετες χαρακιές κατά μήκος της μεγάλης πλευράς, δημιουργώντας έτσι τέσσερις λωρίδες. Έπειτα, κάνετε και τρεις οριζόντιες χαρακιές ώστε να δημιουργήσετε δεκαέξι ίσα κομμάτια. Τα τρυπάτε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.

        Βήμα 2

        Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Με ένα πινέλο τα αλείφετε με το χτυπημένο αβγό και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.

        Βήμα 3

        Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα: Βάζετε τη ζάχαρη να βράσει σε κατσαρολάκι με τέσσερις κουταλιές της σούπας νερό και παράλληλα χτυπάτε τα αβγά στο μίξερ. Δύο λεπτά αφού πάρει βράση το σιρόπι το ρίχνετε καυτό στα αβγά με ροή σαν κορδόνι και με το μίξερ σε λειτουργία. Όταν κρυώσουν τα αβγά προσθέτετε τη βανίλια και το μασκαρπόνε συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μίγμα.

        Βήμα 4

        Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπρίκι με λίγο νερό και περιμένετε να φουσκώσει. Ζεσταίνετε καλά λίγη από την Κρέμα Γάλακτος κι όταν κάψει καλά, ρίχνετε μέσα τη φουσκωμένη ζελατίνη και ανακατεύετε με κουτάλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί. Την περνάτε από σουρωτήρι να συγκρατήσει τυχόν κομπάκια.

        Βήμα 5

        Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την υπόλοιπη Κρέμα Γάλακτος σε σαντιγί. Τέλος, ενώνετε τα τρία μίγματα (ζελατίνης, αβγών-τυριού και Κρέμας Γάλακτος) και αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
      • Βήμα 6

        Για το σερβίρισμα, βάζετε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη κόβετε λίγη πάνω στο πιάτο (για να σταθεροποιηθεί το γλυκό). Ύστερα στήνετε το κάθε πιάτο ως εξής: ένα κομμάτι σφολιάτα, μια στρώση κρέμας, μερικά ροζ πιπέρια, ένα κομμάτι σφολιάτας, μια στρώση κρέμας, ένα κομμάτι σφολιάτας, μερικά βύσσινα, λίγη ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου