Για όλους εσάς που δεν αγαπάτε ιδιαίτερα τη γαλοπούλα ως γεύση, σας προτείνουμε να φτιάξετε στο Χριστουγεννιάτικο ή το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, χοιρινό με δαμάσκηνα. Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος το mothersblog.gr σας προτείνει εύκολες χριστουγεννιάτικες συνταγές (δείτε εδώ).
Αν δεν το έχετε φτιάξει, σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε. Σίγουρα η οικογένειά σας ή οι καλεσμένοι σας θα το λατρέψουν και θα ζητούν τη συνταγή σας.
Υλικά:
5-6 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτήρι του κρασιού γλυκό κόκκινο κρασί
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 φακελάκι δαμάσκηνα
2 κ.τ.σ πετιμέζι
2 κ.τ.σ. ξύδι μπαλσάμικο κρέμα
αλάτι και πιπέρι
5-6 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτήρι του κρασιού γλυκό κόκκινο κρασί
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 φακελάκι δαμάσκηνα
2 κ.τ.σ πετιμέζι
2 κ.τ.σ. ξύδι μπαλσάμικο κρέμα
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Τσιγαρίστε το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε το κρέας.
Μόλις πάρει χρώμα γύρω γύρω σβήστε με το κρασί και προσθέστε το πετιμέζι και το μπαλσάμικο.
Έπειτα προσθέστε το χυμό από τα πορτοκάλια.
Τοποθετήστε το χοιρινό με όλα τα υγρά σε μία γάστρα, και προσθέστε τα δαμάσκηνα και αλατοπιπερώστε.
Ψήστε στους 160 βαθμούς για 2 ώρες.
Τσιγαρίστε το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε το κρέας.
Μόλις πάρει χρώμα γύρω γύρω σβήστε με το κρασί και προσθέστε το πετιμέζι και το μπαλσάμικο.
Έπειτα προσθέστε το χυμό από τα πορτοκάλια.
Τοποθετήστε το χοιρινό με όλα τα υγρά σε μία γάστρα, και προσθέστε τα δαμάσκηνα και αλατοπιπερώστε.
Ψήστε στους 160 βαθμούς για 2 ώρες.
Καλές γιορτές!
Πηγή: http://www.mothersblog.gr/fae-paidi-moy/item/32307-xristougenniatiko-xoirino-me-damaskina#ixzz3v52WxOfK
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου