- Μερίδες: για ένα ταψάκι διαμ. 23εκ.
- Χρόνος προετοιμασίας: 25'
- Χρόνος μαγειρέματος: 40'
- Έτοιμο σε: 1:5 '
- Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
- 2½ φλιτζάνια Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 100γρ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για το ταψί
- 2½ φλιτζάνια ζάχαρη + λίγο επιπλέον για το ταψί
- 2½ κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- ¾ κουτ. γλυκού αλάτι
- 4 αβγά μεγάλα
- 4 κρόκους μεγάλων αβγών
- 1½ φλιτζάνι γάλα 2 καψουλάκια βανιλίνη
- Για τη γέμιση και την επικάλυψη
- 125ml κρέμα γάλακτος
- 125γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ ψιλοκομμένη
- 1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ
- 400ml γάλα
Υλικά
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC και μαγκώνετε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμ. 24εκ. Αλείφετε το χαρτί και τα πλαϊνά της φόρμας με βούτυρο.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το Αλεύρι, το Μπέικιν Πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ ρίχνετε τα αβγά και τα χτυπάτε με μίξερ χειρός να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε για 3 λεπτά επιπλέον να γίνουν ένα αφράτο μίγμα.
Βήμα 3
Στο μεταξύ βάζετε το γάλα με το βούτυρο σε ένα τηγανάκι και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνετε το μίγμα του βουτύρου στο μίγμα των αβγών συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταδιακά προσθέτετε και το μίγμα με το αλεύρι μέχρι να το ενσωματώσετε όλο. Αδειάζετε το τελικό μίγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί σε βάθος.
Βήμα 4
Ξεφουρνίζετε το κέικ και το ξεφορμάρετε προσεκτικά. Το αφήνετε να κρυώσει σε σύρμα και ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της. Την αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο.
Βήμα 5
Κόβετε προσεκτικά το κέικ σε δύο φύλλα κατά μήκος και αφού αλείψετε με την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής το κάτω μέρος, το σκεπάζετε με το πάνω φύλλο και ετοιμάζετε την κρέμα σοκολάτα της επικάλυψης.
Βήμα 6
Βάζετε την κρέμα γάλακτος να κάψει καλά σε ένα κατσαρολάκι και ψιλοκόβετε την Κουβερτούρα. Ρίχνετε την καυτή κρέμα κι ανακατεύετε να λιώσει. Αφού κρυώσει λίγο περιχύνετε με αυτήν το κέικ και όταν στεγνώσει και σταθεροποιηθεί σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου