- Μερίδες: 8
- Χρόνος προετοιμασίας: 15'
- Χρόνος μαγειρέματος: 25'
- Έτοιμο σε: 40'
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε κύβους
- 1 πράσο, σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 150ml λευκό κρασί
- 300ml κρέμα γάλακτος
- 200γρ. βούτυρο
- 20γρ. λάδι τρούφας
- 800γρ. ζωμό κότας φρέσκο ή από κύβο
- ½ μάτσο θυμάρι φρέσκο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε σε φαρδιά κατσαρόλα τη μισή ποσότητα του βούτυρου και σοτάρετε τα λαχανικά μαζί με το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν αρκετά τα σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε και τον ζωμό που θα πρέπει να τα καλύπτει. Τα βάζετε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία.Βήμα 2
Μόλις δείτε πως μαλακώνει η πατάτα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και πολτοποιείτε τα λαχανικά χρησιμοποιώντας ραβδομπλέντερ επί τόπου στην κατσαρόλα ή μπλέντερ. Προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε. Σερβίρετε ρίχνοντας από πάνω το θυμάρι και το λάδι τρούφας.
Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015
Βελουτέ πατάτας με λάδι τρούφας
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου