Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Φιλετάκια πάπιας με δαμάσκηνα!


Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Xρόνος Αναμονής: 1 ώρα
Xρόνος Μαγειρέματος: 20-25 λεπτά

Υλικά για 5 μερίδες:
5 φιλέτα από στήθος πάπιας(170γρ. το καθένα)
180 γρ. δαμάσκηνα (χωρίς το κουκούτσι)
1 σφινάκι κονιάκ ή μπράντι
250 γρ. κρεμμύδια (κοκκάρια)
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τα δαμάσκηνα με ζεστό νερό, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ με το κονιάκ ή το μπράντι και τα αφήνουμε 1 ώρα να μαριναριστούν. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε  τα δαμάσκηνα, σβήνουμε με ένα φλιτζανάκι νερό και αφήνουμε να βράσουν 5-6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια μας και τα ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 3-4 λεπτά την κάθε μεριά. Αφαιρούμε από το τηγάνι τα φιλετάκια μας και ρίχνουμε μέσα το κονιάκ στο οποίο είχαμε μαρινάρει τα δαμάσκηνα μας. Αν επιθυμούμε φλαμπάρουμε και στην συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα δαμάσκηνα. Αφήνουμε να βράσουν 5-6 λεπτά, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ή ζωμό κρέατος. Σερβίρουμε σε σειρά τα φιλετάκια, τα οποία έχουμε κόψει σε λεπτές φετούλες και περιχύνουμε με την σάλτσα, τα κρεμμυδάκια μας και τα δαμάσκηνα. 

Σημείωση:
Τα φιλετάκια μας τα ψήνουμε πρώτα από την μεριά της πέτσας.
Δεν πετάμε το κονιάκ ή το μπράντι στο οποίο έχουν μαριναριστει τα δαμάσκηνα , γιατί χρειάζεται για την σάλτσα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου