Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Τυλιχτό κεφτεδάκι με μπέικον και πουρέ


Υλικά:
400 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
100 γρ. τριμ. φρυγανιά
1 σφηνάκι κόκκινο ξηρό κρασί,  Ιουλία Αφυταίων Γαία
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αβγό
ελαιόλαδο
φέτες καπνιστό μπέικον

για τον πουρέ...
1 κιλό πατάτες βρασμένες
80 γρ. βούτυρο αγελάδος
αλάτι και πιπέρι 
100 ml γάλα φρέσκο

Εκτέλεση:
-Σε ένα λεκανάκι ετοιμάζουμε τον κιμά μας, έτσι ώστε να είναι έτοιμος για πλάσιμο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και δίνουμε το σχήμα που πρέπει, μικρούς κυλίνδρους.
-Τυλίγουμε κάθε κύλινδρο με 1 φέτα μπέικον. Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι μας, με λίγο λαδάκι και περνάμε τα κεφτεδάκια μας για να πάρει χρώμα το μπέικον από όλες τις πλευρές. Μόλις ροδίσει σημαίνει πως είναι έτοιμο για φούρνο.
-Φουρνίζουμε τα κεφτεδάκια μας για 20 λεπτά.
-Παράλληλα, έχουμε βράσει τις πατάτες μας. Πριν προλάβουν να κρυώσουν, ρίχνουμε το αλατοπίπερο, το βούτυρο και το γάλα και με τον μπάτη, πατάμε τις πατάτες για να τις πολτοποιήσουμε.

Σερβίρουμε το φαγητό μας με το κρασί που έχουμε χρησιμοποιήσει για την παρασκευή των κεφτέδων.
Κιμά φυσικά πήραμε από το κρεοπωλείο του Αλέξανδρου Πανισκάκη.
Κεφαλοτύρι και μπέικον, από το Τόπων Γεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου