Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Γεμιστή Πανσέτα με αλλαντικά, τυριά και πιπεριές!


Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 4-5 ώρες

Υλικά για 10-12 μερίδες:

3 κιλά πανσέτα χωρίς κόκαλο
150 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη ζουλιέν
100 γρ. κασέρι κομμένο ζουλιέν
1/2 πράσινη πιπεριά ζουλιέν
1/2 κόκκινη πιπεριά ζουλιέν
10 φέτες μπέικον
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κιλά πατάτες baby πλυμένες  καλά
1/3 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1/3 φλ. τσαγιού χυμό λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. μέλι
2-3 κ.σ.θυμάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Ξετυλίγουμε την πανσέτα, και την απλώνουμε στον πάγκο μας με την πέτσα από την κάτω μεριά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι και το απλώνουμε να πάει παντού.
Στο κάτω μέρος στρώνουμε το μπέικον, την κεφαλογραβιέρα, τις πιπεριές και το κασέρι εναλλάξ.


Στην συνέχεια κόβουμε δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και τυλίγουμε ξανά την πανσέτα, πάνω από την λαδόκολλα.


Τοποθετούμε το κρέας πάνω στην σχάρα, από κάτω βάζουμε ένα ταψί για να τρέξουν τα υγρά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 4-5 ώρες.
Τα τελευταία 80-90 λεπτά βγάζουμε το κρέας από το φούρνο, το ξετυλίγουμε και το βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις οποίες έχουμε ανακατέψει σε ένα μπολ με αλάτι, πιπέρι, χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, θυμάρι, μουστάρδα, μέλι, ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό. Και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να πάρει χρώμα και το κρέας μας.

Σημείωση: 
Σε περίπτωση που το κρέας πάρει χρώμα και οι πατάτες δεν έχουν γίνει, σκεπάζουμε μόνο την πανσέτα με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.  
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανονικές πατάτες, καθαρισμένες ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου