Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Σούπα με καρότο, τζίντζερ και λεβάντα


  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20'
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30'
  • Έτοιμο σε: 50'


  • Υλικά

    • 1 κιλό καρότα καθαρισμένα, σε φέτες
    • 40γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 700ml ζωμό λαχανικών
    • 50ml ελαιόλαδο
    • 3γρ. λεβάντα ξερή
    • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    • Διαδικασία

      Βήμα 1

      Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρετε για 2-3 λεπτά στο λάδι τα καρότα, το κρεμμύδι και το τζίντζερ.

      Βήμα 2

      Ρίχνετε στην κατσαρόλα τον ζωμό, τη λεβάντα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.

      Βήμα 3

      Πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ και σουρώνετε τη σούπα περνώντας την από λεπτό σουρωτήρι για να γίνει ακόμη πιο βελουτέ.
      Σημείωση: Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα με μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό ή τσαλαφούτι ή άλλο κρεμώδες τυρί, όχι πολύ αλμυρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου