Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Υλικά:
600 γρ. αλεύρι σκληρό
1/2 ξύσμα πορτοκαλιού
1/3 ποτήράκι κρασιού ούζο
1/2 φλιτζανάκι λάδι σπορέλαιο
1/2 κουταλιά μπέικιν
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
5 αυγά
Σιρόπι: 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη, 2 φλ. τσαγιού νερό, 1 φλ. τσαγιού μέλι
Kαρύδι ψιλοκομμένο και κανέλα για το πασπάλισμα.
Σπορέλαιο για το τηγάνι.
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μένα μπολ, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη μας και κόβουμε σε κομμάτια σε φαρδιές λωρίδες. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε ένα-ένα τα φύλλα και μόλις φουσκώνουν διπλώνουμε κυκλικά με ένα πιρούνι. Τηγανίζουμε τις δίπλες για 1-2 λεπτά, να πάρουν όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε μέσα στο σιρόπι, τις τοποθετούμε σε πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε κανέλα και καρύδι.
Πηγή : Χριστίνας μαγειρέμετα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου